Over ons

Home   /   Over ons

Onze uitgangspunten

De NIM is opgericht door Jaap Kroon, enig aandeelhouder en initiatiefnemer. De NIM is opgericht in 2011 en heeft accreditatie in 2012 verkregen. De kernwaarden die bij de oprichting zijn geformuleerd (Deskundigheid, Onafhankelijkheid, Reputatiegerichtheid, Integriteit, Samenwerking) zijn verankerd in elke medewerker van de NIM. De uitgangspunten voor de inspectie worden bepaald door het inspectieschema en uw basisontwerp (PvE/UPD) van de installatie.

  • Deskundig inspecteren
  • Onafhankelijk oordelen
  • Integer handelen
  • Samenwerken met betrokken partijen
  • Uw en onze reputatie waarborgen
  • Herleidbaar vastleggen

De NIM in twee minuten

Accreditatie

Afnemers hebben behoefte aan zekerheid over de kwaliteit van geleverde goederen en diensten. Daarom kan een leverancier of afnemer zijn product of dienst objectief laten beoordelen of testen door een inspectie-instelling. Dit is mogelijk op ieder denkbaar werkgebied, zoals bouw, energie, voeding, milieu, drinkwater, gezondheid, transport en zo verder. De NIM doet dat op het gebied van brandbeveiligingsinstallaties.

Goed resultaat? Conformiteitverklaring!

Bij een goed resultaat verstrekt de NIM een conformiteitverklaring van de brandbeveiligingsinstallatie. Die verklaring bestaat uit een certificaat en/of een rapport. Daarom heet de NIM een conformiteitverklarende instelling. Het is belangrijk dat de instelling competent is. Alleen dan is de conformiteitverklaring bruikbaar en betrouwbaar.

Controle op de conformiteitverklarende instelling

Een accreditatie-instelling (Raad voor Accreditatie) beoordeelt zowel het managementsysteem als de technische competentie van de conformiteitverklarende instelling. Daarnaast houdt de accreditatie-instelling toezicht om de onpartijdigheid en deskundigheid van de conformiteitverklarende instelling te garanderen. De NIM is geaccrediteerd onder registratie nummer I281 bij de Raad voor Accreditatie.

Team

Ons team bestaat uit meerdere inspecteurs en administratieve ondersteuning. Graag staan wij met u in contact voor alle vragen.

Jaap Kroon

Jaap Kroon

Directeur / Oprichter
Richard Kat

Richard Kat

Inspecteur brandveiligheid
Menno van Wijk

Menno van Wijk

Inspecteur brandveiligheid
Hugo Pikkemaat

Hugo Pikkemaat

Inspecteur brandveiligheid
Myrna Lastdrager

Myrna Lastdrager

Hoofd administratie en plv. directeur
Fred Smook

Fred Smook

Inspecteur brandveiligheid
Krista Sijbring

Krista Sijbring

Administratieve ondersteuning
Jelle van Dam

Jelle van Dam

Directeur Bedrijfsvoering
Cees Swagemakers

Cees Swagemakers

Senior Inspecteur VBB
Ties Palstra

Ties Palstra

Administratieve ondersteuning
Dennis Visser

Dennis Visser

Inspecteur VBB
Richard Visser

Richard Visser

Inspecteur Brandveiligheid
Marinus Jan Methorst

Marinus Jan Methorst

Inspecteur Brandveiligheid
Raymond de Vrind

Raymond de Vrind

Inspecteur Brandveiligheid

Vacatures

De NIM wil door ontwikkelen naar een inspectie instelling met een brede scope op het gebied van brandveiligheid. Ben jij beschikbaar als inspecteur brandbeveiligingssystemen op het gebied van brandmeldinstallaties, ontruimingsalarminstallaties, sprinklerssystemen enz. Dan willen wij graag met jou in contract komen.

Veiligheid voorop

Het nemen van verantwoordelijkheid en de consequenties bij het negeren ervan, zijn in het kader van brandveiligheid ingewikkelde vraagstukken. Uw beleidskader van brandveiligheid wordt gevormd door wetten, voorschriften en normen. Uw brandveiligheid stellen wij voorop door onafhankelijk, deskundig, eerlijk en oprecht te inspecteren.

Inspectie aanvragen

Het resultaat van uw inspectie

Behalve dat u voldoet aan wet- en regelgeving zorgt inspectie voor een hogere kwaliteit van het brandbeveiligingssysteem, minder faalkosten. Onze gegarandeerde onafhankelijkheid, betrokkenheid en ervaring zorgt voor vertrouwen in uw brandbeveiligingssysteem.

Inspectie aanvragen