Cursus Installatiedeskundige Brandmeld- Ontruimingsalarminstallaties

Home   /   Cursus Installatiedeskundige Brandmeld- Ontruimingsalarminstallaties

Inhoud van de cursus

Nadat je de Installatiedeskundige brandmeld- ontruimingsalarminstallaties cursus succesvol hebt afgerond, heb je kennis over de grondbeginselen van brand, brandmeldinstallaties, ontruimingsalarminstallaties, branduitbreiding en rookverspreiding. Je raakt vertrouwd met de norm NEN 2535 voor het installeren van brandmeldinstallaties, NEN2575 voor het installeren van ontruimingsalarminstallaties en de NPR2576 over de uitvoering van functiebehoud. Je bent in staat om zelfstandig, volgens de eisen van NEN 2535 en NEN2575, een brandmeld-, en/of ontruimingsalarminstallatie te installeren. Je kunt ook de componenten van een brandmeld- en een ontruimingsalarmsysteem herkennen en toepassen.

Is de cursus geschikt voor mij?

De Installatiedeskundige brandmeld- ontruimingsalarminstallatie cursus is bedoeld voor iedereen die regelmatig betrokken is bij de aanleg van brandmeld- of ontruimingsalarminstallaties en uitgebreide kennis wil opdoen over brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties. De opleiding is de juiste voorbereiding voor het examen Installatiedeskundige BMI-OAI, dat vereist is om als erkend installatiebedrijf of branddetectiebedrijf gecertificeerd brandmeldinstallaties te kunnen monteren.

Studieduur

De cursus duurt 4 dagen (totaal 24 contacturen). Het landelijk erkend examen sluit aan op de laatste lesdag.

Investering

De investering bedraagt €1.055,- inclusief examen ISAC (excl. BTW)

Start opleiding

23 januari 2024 Woerden

15 mei 2024 Harderwijk

13 november 2024 Zeist

 

Maar als je 5 of meer kandidaten wilt aanmelden, kunnen we ook altijd kijken naar een andere data / cursusplaats of een incompany-training.